Anvelope Vara Michelin Latitude Sport 3 Grnx 255/55 R18 109V Run Flat

Michelin Latitude Sport 3 Grnx (SDC5254)
Dimensiuni 255/55 R18 109V
Sezon Anvelope Vara
Marcaje RUN FLAT
Producator Michelin
Disponibilitate Indisponibil

Specificatii

Dimensiuni
Latime (mm) 255
Inaltime 55
Diametru (inch) 18
Specificatii
Brand Michelin
Model Latitude Sport 3 Grnx
Marcaje 109V RUN FLAT XL PJ BMW ZP
Dimensiuni 255/55 R18
Sezon Vara
Grad de aderenta A (performanta maxima)
Eficienta consum C (+ 2.5% consum de carburant)
Indice de sarcina 109 (Sarcina maxima de 1030 kg.)
Indice de viteza V (Viteza maxima de 240 km/h)
Nivel de zgomot Nivel 3 (73 db.) - Zgomotos
DOT (an) 2018
Tip vehicul SUV, 4x4
Clasa Drum Neted
Greutate 18.35 kg.
Volum 0.13 m.c.
Caracteristici
Aderenta pe zapada Nu
Run Flat Da (Marcaj: RUN FLAT)
Protectie janta Da (Marcaj: PJ)
Tehnologie Seal Nu
Ranforsare Da (Marcaj: XL)
Anvelopa ecologica Nu
Echipare originala BMW (Marcaj BMW)
Disponibilitate
Stoc 18
Caracteristici tehnice
Functii speciale

Descriere

Anvelope de Vara Michelin Latitude Sport 3 Grnx 109V RUN FLAT XL PJ BMW ZP cu dimensiunile 255/55 R18 pentru SUV, 4x4. Aceste anvelope sunt concepute pentru a fi utilizate la temperaturi de peste 7 grade Celsius oferind conditii de manevrabilitate, stabilitate si aderenta maxime datorita compozitiei speciale a cauciucului, superioara in comparatie cu anvelopele de iarna sau all season. Anvelopele de vara sunt prevazute cu mai putine santuri pe partea de rulare ceea ce inseamna ca suprafata de contact a anvelopei cu carosabilul este mai mare, beneficiind astfel de aderenta maxima si stabilitate la viraje sporita.

Michelin Latitude Sport 3 Grnx 255/55 R18 109V RUN FLAT XL PJ BMW ZP face parte din clasa de anvelope pentru Drum Neted

Marcajul RUN FLAT certifica faptul ca anvelopa Vara Michelin Latitude Sport 3 Grnx 255/55 R18 beneficiaza de tehnologia Run Flat ceea ce permite autoturismului rularea in continuare chiar daca aceasta a suferit avarii. In acest caz, anvelopa de tip run flat va permite sa va deplasati in conditii de siguranta cu o viteza de maximum 80 km/h si pe o distanta de pana la 80 km datorita cantitatii suplimentare de cauciuc din flancurile laterale.

Marcajul XL semnifica faptul ca aceste tipuri de anvelope sunt ranforsate cu cauciuc suplimentar in peretii laterali si pot suporta sarcini mai mari decat o anvelopa obisnuita de aceeasi dimensiune. O anvelopa ranforsata necesita presiune mai mare spre deosebire de una standard.

Prin marcajul PJ, se certifica faptul ca aceasta anvelopa este dotata cu un sistem de protectie a flansei jantei printr-un profil suplimentar de cauciuc pozitionat pe toata circumferinta anvelopei, creand astfel o zona tampon pentru janta.

Aceste anvelope sunt folosite in echiparea originala a autoturismelor BMW. Producatorul de autoturisme BMW recomanda folosirea acestui model de anvelope pentru a beneficia de performatele maxime ale autoturismului demonstrate prin teste.

Indicele de viteza al acestei anvelope este V. Acest indice confirma ca anvelopa a fost testata si poate rula cu o viteza maxima de 240 km/h in conditii de siguranta.

Indicele de sarcina al anvelopei este 109. Acest indice semnifica faptul ca anvelopa a fost testata si poate rula cu o capacitate de incarcare maxima de 1030 kilograme pe fiecare roata in conditii de siguranta.

Indicele de aderenta al anvelopei este A. Acest tip de anvelope va avea o distanta de franare pe carosabil ud (strat de apa intre 0.5 mm si 1.5 mm) cu 4 anvelope cu ABS ruland cu 80 km/h, mai mica decat clasele inferioare. Intre o anvelopa din clasa de franare A si alta din clasa G este o diferenta de 18 metri, contribuind astfel, la o siguranta mai mare a soferului si participantilor din trafic.

Indicele de consum al anvelopei este C. Acest indice reprezinta clasa de consum de carburant al autovehiculului. Utilizand acest model de anvelope din clasa de eficienta C, autovehiculul va consuma cu aproximativ 2.5% mai mult carburant in comparatie cu acelasi autovehicul echipat cu anvelope din clasa de consum A. Pentru un autovehicul care consuma 10 litri de carburant la fiecare de 100 km. parcursi, consumul va creste cu 0.25 litri de carburant la fiecare 100 de km. parcursi. De asemenea emisiile de CO2 pot creste cu pana la 14g/km.

Indicele de zgomot al acestei anvelope este 3 reprezentand nivelul Zgomotos cu o valoare de 73 decibeli. Alegerea unei anvelope dintr-o clasa performanta ca nivel de zgomot va reduce emisiile de zgomote externe ale anvelopei asupra mediului inconjurator. Zgomotul exterior al anvelopelor nu este acelasi lucru cu zgomotul din interior al vehicului. O crestere cu doar cativa decibeli reprezinta o diferenta uriasa intre nivelurile de zgomot. O diferenta de 3 decibeli dubleaza zgomotul extern produs de anvelope.

Aceasta anvelopa are o greutate de 18.35 kg. si un volum de 0.13 m.c..

Opinii (0)

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Rau       Bun