Anvelope Vara Continental Cross Contact Uhp 285/50 R18 109W

Continental Cross Contact Uhp (SDC5318)
Dimensiuni 285/50 R18 109W
Sezon Anvelope Vara
Producator Continental
Disponibilitate Indisponibil

Specificatii

Dimensiuni
Latime (mm) 285
Inaltime 50
Diametru (inch) 18
Specificatii
Brand Continental
Model Cross Contact Uhp
Marcaje 109W FR
Dimensiuni 285/50 R18
Sezon Vara
Grad de aderenta B (+ 3 metri distanta de franare mai mare)
Eficienta consum C (+ 2.5% consum de carburant)
Indice de sarcina 109 (Sarcina maxima de 1030 kg.)
Indice de viteza W (Viteza maxima de 270 km/h)
Nivel de zgomot Nivel 3 (74 db.) - Zgomotos
DOT (an) 2018
Tip vehicul SUV, 4x4
Clasa Drum Neted
Greutate 16.01 kg.
Volum 0.16 m.c.
Caracteristici
Aderenta pe zapada Nu
Run Flat Nu
Protectie janta Da (Marcaj: FR)
Tehnologie Seal Nu
Ranforsare Nu
Anvelopa ecologica Nu
Echipare originala Nu
Disponibilitate
Stoc 4
Caracteristici tehnice
Functii speciale

Descriere

Anvelope de Vara Continental Cross Contact Uhp 109W FR cu dimensiunile 285/50 R18 pentru SUV, 4x4. Aceste anvelope sunt concepute pentru a fi utilizate la temperaturi de peste 7 grade Celsius oferind conditii de manevrabilitate, stabilitate si aderenta maxime datorita compozitiei speciale a cauciucului, superioara in comparatie cu anvelopele de iarna sau all season. Anvelopele de vara sunt prevazute cu mai putine santuri pe partea de rulare ceea ce inseamna ca suprafata de contact a anvelopei cu carosabilul este mai mare, beneficiind astfel de aderenta maxima si stabilitate la viraje sporita.

Continental Cross Contact Uhp 285/50 R18 109W FR face parte din clasa de anvelope pentru Drum Neted

Prin marcajul FR, se certifica faptul ca aceasta anvelopa este dotata cu un sistem de protectie a flansei jantei printr-un profil suplimentar de cauciuc pozitionat pe toata circumferinta anvelopei, creand astfel o zona tampon pentru janta.

Indicele de viteza al acestei anvelope este W. Acest indice confirma ca anvelopa a fost testata si poate rula cu o viteza maxima de 270 km/h in conditii de siguranta.

Indicele de sarcina al anvelopei este 109. Acest indice semnifica faptul ca anvelopa a fost testata si poate rula cu o capacitate de incarcare maxima de 1030 kilograme pe fiecare roata in conditii de siguranta.

Indicele de aderenta al anvelopei este B. Acest indice reprezinta clasa de franare a unui autovehicul pe carosabil ud (strat de apa intre 0.5 mm si 1.5 mm) cu 4 anvelope cu ABS ruland cu 80 km/h. Utilizand acest model de anvelope din clasa de eficienta B autovehiculul se va opri pe o distanta cu aproximativ 3 metri mai mare in comparatie cu acelasi autovehicul echipat cu anvelope din clasa de aderenta A.

Indicele de consum al anvelopei este C. Acest indice reprezinta clasa de consum de carburant al autovehiculului. Utilizand acest model de anvelope din clasa de eficienta C, autovehiculul va consuma cu aproximativ 2.5% mai mult carburant in comparatie cu acelasi autovehicul echipat cu anvelope din clasa de consum A. Pentru un autovehicul care consuma 10 litri de carburant la fiecare de 100 km. parcursi, consumul va creste cu 0.25 litri de carburant la fiecare 100 de km. parcursi. De asemenea emisiile de CO2 pot creste cu pana la 14g/km.

Indicele de zgomot al acestei anvelope este 3 reprezentand nivelul Zgomotos cu o valoare de 74 decibeli. Alegerea unei anvelope dintr-o clasa performanta ca nivel de zgomot va reduce emisiile de zgomote externe ale anvelopei asupra mediului inconjurator. Zgomotul exterior al anvelopelor nu este acelasi lucru cu zgomotul din interior al vehicului. O crestere cu doar cativa decibeli reprezinta o diferenta uriasa intre nivelurile de zgomot. O diferenta de 3 decibeli dubleaza zgomotul extern produs de anvelope.

Aceasta anvelopa are o greutate de 16.01 kg. si un volum de 0.16 m.c..

Opinii (0)

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Rau       Bun