Anvelope Vara Autogrip Ecovan 195/75 R16C 107/105R M+S

Autogrip Ecovan (ADC3616)
Dimensiuni 195/75 R16C 107/105R
Sezon Anvelope Vara
Marcaje M+S
Producator Autogrip
Disponibilitate In stoc
Stoc 1 anvelopa
259,00Lei 350,00Lei

Specificatii

Dimensiuni
Latime (mm) 195
Inaltime 75
Diametru (inch) 16
Specificatii
Brand Autogrip
Model Ecovan
Marcaje 107/105R M+S 8PR
Dimensiuni 195/75 R16C
Sezon Vara
Grad de aderenta E (+ 12 metri distanta de franare mai mare)
Eficienta consum E (+ 5% consum de carburant)
Indice de sarcina 107/105 (Sarcina maxima de 975/925 kg.)
Indice de viteza R (Viteza maxima de 170 km/h)
Nivel de zgomot Nivel 2 (72 db.) - Moderat
DOT (an) 2015
Tip vehicul Autoutilitare, Dube
Clasa Standard
Greutate 11.41 kg.
Volum 0.07 m.c.
Caracteristici
Pliuri 8 pliuri (straturi)
Aderenta pe zapada Moderata (Marcaj: M+S)
M+S Da
Run Flat Nu
Protectie janta Nu
Tehnologie Seal Nu
Ranforsare Nu
Anvelopa ecologica Nu
Echipare originala Nu
Disponibilitate
Stoc 2

Descriere

Anvelope de Vara Autogrip Ecovan 107/105R M+S 8PR cu dimensiunile 195/75 R16C pentru Autoutilitare, dube. Aceste anvelope sunt concepute pentru a fi utilizate la temperaturi de peste 7 grade Celsius oferind conditii de manevrabilitate, stabilitate si aderenta maxime datorita compozitiei speciale a cauciucului, superioara in comparatie cu anvelopele de iarna sau all season. Anvelopele de vara sunt prevazute cu mai putine santuri pe partea de rulare ceea ce inseamna ca suprafata de contact a anvelopei cu carosabilul este mai mare, beneficiind astfel de aderenta maxima si stabilitate la viraje sporita.

Marcajul M+S (Mud & Snow = Noroi si zapada) fara simbolul "trei varfuri de munte si fulg de zapada" sunt potrivite pentru un carosabil acoperit superficial cu noroi sau zapada proaspata sau topita. Acest tip de anvelope nu a fost testat in conditii severe de zapada iar performantele acestora nu sunt la fel de crescute ca cele ale anvelopelor de iarna pe un astfel de tip de carosabil.

Autogrip Ecovan 195/75 R16C 107/105R M+S 8PR face parte din clasa de anvelope Standard, certificand faptul ca ofera performante modeste in comparatie cu anvelopele din clasele de Inalta Performanta si Ultra Inalta Performanta. Aceasta clasificare este influentata de indicele de consum de carburant, de indicele de aderenta pe carosabil ud, de nivelul de zgomot produs in timpul rularii, de calitatea materialelor din compozitia cauciucului, de caracteristicile anvelopei si de brand.

Indicele de viteza al acestei anvelope este R. Acest indice confirma ca anvelopa a fost testata si poate rula cu o viteza maxima de 170 km/h in conditii de siguranta.

Indicele de sarcina al anvelopei este 107/105. Acest indice semnifica faptul ca anvelopa a fost testata si poate rula cu o capacitate de incarcare de 975 kilograme pe fiecare roata pentru punte simpla si 925 kilograme pe fiecare roata daca puntea este dubla.

Indicele de aderenta al anvelopei este E. Acest indice reprezinta clasa de franare a unui autovehicul pe carosabil ud (strat de apa intre 0.5 mm si 1.5 mm) cu 4 anvelope cu ABS ruland cu 80 km/h. Utilizand acest model de anvelope din clasa de eficienta E autovehiculul se va opri pe o distanta cu aproximativ 12 metri mai mare in comparatie cu acelasi autovehicul echipat cu anvelope din clasa de aderenta A.

Indicele de consum al anvelopei este E. Acest indice reprezinta clasa de consum de carburant al autovehiculului. Utilizand acest model de anvelope din clasa de eficienta E, autovehiculul va consuma cu aproximativ 5% mai mult carburant in comparatie cu acelasi autovehicul echipat cu anvelope din clasa de consum A. Pentru un autovehicul care consuma 10 litri de carburant la fiecare de 100 km. parcursi, consumul va creste cu 0.5 litri de carburant la fiecare 100 de km. parcursi. De asemenea emisiile de CO2 pot creste cu pana la 14g/km.

Indicele de zgomot al acestei anvelope este 2 reprezentand nivelul Moderat cu o valoare de 72 decibeli. Alegerea unei anvelope dintr-o clasa performanta ca nivel de zgomot va reduce emisiile de zgomote externe ale anvelopei asupra mediului inconjurator. Zgomotul exterior al anvelopelor nu este acelasi lucru cu zgomotul din interior al vehicului. O crestere cu doar cativa decibeli reprezinta o diferenta uriasa intre nivelurile de zgomot. O diferenta de 3 decibeli dubleaza zgomotul extern produs de anvelope.

Anvelopa are o greutate de 11.41 kg. si un volum de 0.07 m.c..

Opinii (0)

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Rau       Bun